PROTECTIE SI SUPRAVEGHERE OPERATIVA

PROTECTIE SI SUPRAVEGHERE OPERATIVA

– Implicarea angajatilor in relatii cu companii concurente
Daca un angajat al companiei lucreaza/coopereaza cu alta companie concurenta, atunci aceasta poate afecta compania dvs atat din prisma conflictului de interese posibil existent in plan juridic, cat si din punctul de vedere al furtului/ transferului de date si informatii de la compania dvs. catre compania concurenta. Serviciile de supraveghere operativa pot furniza in aceste cazuri probe foto si/sau video cu privire la activitatea desfasurata.

– Concediu medical fraudulos
Exista numeroase cazuri in care angajati din cadrul companiei obtin de la medic aviz pentru concediu medical fara sa fie intr-adevar bolnavi si sa se impuna aceasta masura, insa compania ii plateste salariu aferent, asigurari medicale, etc. Totodata, acestia pot lucra in alta parte in aceasta perioada, astfel primind doua venituri. Acest lucru poate afecta nu doar financiar activitatea companiei, dar poate fi si ilegal.

– Activitati ilegale suspectate
Daca persoana in cauza este implicata in activitati ilegale cum ar fi contrafacere de bunuri, furtul de proprietate sau alte activitati ilegale, acestea pot avea un impact negativ asupra companiei. Desfasurata in mod profesionist, supravegherea operativa poate oferi probe si dovezi in vederea stoparii activitatilor ilegale si aducerea in fata justitiei a persoanelor implicate.

– Ore de lucru nelucrate
Orice angajat sau persoanalul contractat poate sustine ca a prestat programul normal de lucru, fara insa sa fi lucrat efectiv. Spre exemplu, agentii de vanzari implicati in vizitarea clientilor ca parte a activitatilor zilnice pot minti cu privire la unde au fost si ce au facut. Efectele care pot aparea in aceste cazuri sunt pierderi ale clientilor si prin urmare a veniturilor companiei.

– Spionaj economic
Spionajul economic sau industrial este definit de activitati precum furtul secretelor unei companii sau supravegheri tehnologice in scopul furtului de date si informatii.. Informatiile transferate catre o alta companie concurenta, pot face diferenta intre succes si esec. Daca secretele unei companii sunt furate sau informatii “sensibile” ajung la concurenta, balanta succesului poate inclina serios in favoarea acesteia.

investigatii pentru companii-generic

Facebook