INVESTIGATIILE ASUPRA FRAUDELOR DIN COMPANII

INVESTIGATIILE ASUPRA FRAUDELOR DIN COMPANII acopera urmatoarele aspecte:

– Plati false sau operatiuni financiare frauduloase
Schemele frauduloase de plati pot include declaratii false sau inregistrarea unor valori ale cheltuielilor nereale, utilizarea fara drept a instrumentelor financiare de care o companie dispune (conturi bancare, carduri atasate conturilor, etc), efectuarea de operatiuni finaciare fara acordul titularului conturilor/cardurilor, decontari  ale unor cheltuieli pentru munca mascata (neprestata), falsificarea de documente privind platile efectuate/veniturile incasate (facturi, chitante, carti de munca, fise fiscale, utilizarea sistemului de plati ale unei companii pentru efectuarea unor plati frauduloase, etc.);

– Stoarcere de bani/santaj economic
Cand un individ dintr-o companie solicita bani sau alte consideratii pentru a „ajuta” la luarea unei  decizii, aceasta poate afecta intreaga activitate in cadrul companiei si poate pune in pericol obtinerea rezultatelor dorite. Cazurile de stoarcere de bani sunt adesea descoperite cand denuntatorii furnizeaza informatii despre persoanele in cauza.

– Mita
Mita reprezintă o sumă de bani sau orice alte obiecte date ori promise unei persoane, în scopul de a o determina pe aceasta să-și încalce obligațiile de serviciu sau să le îndeplinească conform dorințelor ilegale ale unui individ. Acest tip de frauda este dificil de detectat in conditii normale, iar in absenta unei investigatii poate afecta imaginea unei companii.

– Fraudele pe termen lung
O companie frauduloasa se concentreaza pe dezvoltarea unor relatii de afaceri bune si a unui background de tranzactionare pozitiv in scopul de a castiga increderea partenerilor de afaceri (ex. furnizori). Apoi compania frauduloasa plaseaza cateva comenzi mici si plateste in mod regulat pentru acestea la timp, dupa care plaseaza o comanda extraordinar de mare, beneficiind de increderea creata, si dispare cu marfurile. Acest tip de frauda este intalnit cu precadere in randul companiilor fantoma.

Facturi falsificate sau modificate
Facturile sunt de obicei falsificate sau modificate in scopul de a parea corecte, dar de fapt constituie un castig financiar pentru cei care au comis frauda.

investigatii asupra fraudelor din companii

Facebook